logo shcc

34Sedu aikuiskoulutus Ilmajoella järjestää yhteistyössä Suomen Highland Cattle Club ry:n kanssa toista kertaa koulutuksen koskien highland cattle-rotua otsikolla highland cattle naudanlihantuotannossa. Koulutus on osa Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkintoa ja käsittää yhteensä 11 lähipäivää. Koulutus on monipuolinen ja myös joustava, sillä opiskelija voi osallistua vain haluamiinsa yksittäisiin koulutuspäiviin, ilman tutkintotavoitetta tai koulutusta voi myös halutessaan jatkaa ja opiskella muutkin osat Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnosta.

Lähiopetuspäiviä on noin kerran kuussa ja päivät ovat yleensä perjantai ja lauantai. Koulutuksen tavoitteena on oppia tuottamaan naudanlihaa Highland Cattle –tilalla. Koulutus on tarkoitettu kaikille alasta kiinnostuneille jo toimiville yrittäjille sekä henkilöille, jotka ovat aloittamassa alan yritystoimintaa - tämä on siis mainio tilaisuus kouluttautua jos olet juuri aloittanut tai harkitset highland cattle-rodun kasvatuksen aloittamista. Ja toimii mainiona lisäoppina myös jokaiselle rodun parissa pidempäänkin toimineelle.

Tartu tilaisuuteen nyt, viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen 1.10.2017 : http://www.seduaikuiskoulutus.fi/fi

Koulutuksen sisältö ja aikataulu

6.-7.10.2017
- Naudan luontainen käyttäytyminen
- Naudan käsittely ja rodun huomioiminen
- Rodun historia (alkuperä, ominaispiirteet ja jalostus)
- Highland-tilan vuosikierto ja työt
- Eläinten käsittely

10.-11.11.2017                 
- Ruokinta ja rehut, (Rehut ja ruokintaratkaisujen sopivuus eri ryhmille)
- Aitaaminen, pelto- tai metsälaidun

12.-13.1.2018                 
- Hedelmällisyys,

-Poikima-aika ja vieroitus (valmistautuminen poikima-aikaan, vieroitustavat

9.-10.2.2018                       
- Emolehmätilan tunnusluvut; Katetuotto- ja tuotantokustannuslaskelmat
- Paperityöt; rekisterit, ilmoitustavat ja ajat, suoramyyntiä koskevat säädökset ja omavalvonta
- Emolehmätilan terveydenhuolto

15.-17.3.2017                       
- Emolehmätilan kannatavuus ja investoinnit
- Lihan käsittely; Ruho ja leikkaaminen, lihan jatkojalostus, lihatuotteiden valmistus (valmistetaan highland-lihasta alan opettajan johdolla mm. makkaraa sekä tutustutaan jatkojalosteiden valmistukseen)

Lisätietoja
Kouluttaja Leena Ojala, puh. 020 124 5761, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Ylös