logo shcc

PORVOO2018

SHCCry järjestää kansallisen ylämaankarjan arvostelunäyttelyn LA 15.9 Porvoossa.
Tuomarina toimii Mr. Alan Bosomworth, Skotlanti
 
Näyttelystä ohjelmatiedot ym. lähempänä ajankohtaa,
seuraa ilmoittelua!
 
 

 

 

jonossaSuomen Highland Cattle Club ry:n kevättapaaminen ja sääntömääräinen vuosikokous sijoittuvat tänä vuonna Oulun seudulle 3.-4.3.2018!

Lauantaina 3.3. on luvassa kaksi tilavierailua sekä yhteinen illanvietto ja sunnuntaina vuorossa on vuosikokous sekä luento. Yöpyminen, illallinen, kokous ja luennot pidetään Sokos Hotel Eden Oulussa.

Lue lisää jäsensivuston Ajankohtaisista!

IMG 20170826 121006JÄMSÄ2017 Ylämaankarjanäyttely LA 26.8.2017

Suomen Highland Cattle Club ry:n kansallinen vuosinäyttely järjestettiin Jämsässä lauantaina 26.8.2017. Sää vaihteli aurinkoisesta tuuliseen ja sateiseen, highland cattle-rodun kotimaasta Skotlannista kotoisin olevan tuomarin mukaan sää Suomessa tuntui hyvin kotoisalta. Näyttelyn alkoi komealla säkkipillinsoitannalla Antero Perttunen, jonka jälkeen Faba Oskin Kaisa Sirkko avasi näyttelyn kertomalla rodun ominaisuuksista ja näyttelyiden merkityksestä.  Sirkon jälkeen Jämsän kaupungin terveiset toi kaupunginvaltuuston pj Merja Lahtinen. Lahtinen kertoi lähiruuan merkityksestä ihmisille ja toivotti onnea 20 vuotisjuhalvuottaan viettävälle SHCC ry:lle.

Näyttelyn tuomarina toimi arvostettu Mr Angus R. Mackay Skotlannista. Tuomari arvioi eläimet luokittain asettaen eläimet mieleiseensä paremmuusjärjestykseen. Tuomari valikoi voittajaeläimen monien osien perusteella: jalat, kestävä, toiminnallinen rakenne, sulava liikkuvuus, lihakkuus, sukupuolileima ja rotutyypilliset ominaisuudet. Luokkien voittajista valitaan Naaras Champion ja Reserve Naaras Champion sekä Uros Champion ja Reserve Uros Champion. Championeista valitaan vielä RotuChampion, jonka arvonimen sai tänä vuonna Seosamh of Brunnila, Brunnilan tilalta.

34Sedu aikuiskoulutus Ilmajoella järjestää yhteistyössä Suomen Highland Cattle Club ry:n kanssa toista kertaa koulutuksen koskien highland cattle-rotua otsikolla highland cattle naudanlihantuotannossa. Koulutus on osa Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkintoa ja käsittää yhteensä 11 lähipäivää. Koulutus on monipuolinen ja myös joustava, sillä opiskelija voi osallistua vain haluamiinsa yksittäisiin koulutuspäiviin, ilman tutkintotavoitetta tai koulutusta voi myös halutessaan jatkaa ja opiskella muutkin osat Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnosta.

Lähiopetuspäiviä on noin kerran kuussa ja päivät ovat yleensä perjantai ja lauantai. Koulutuksen tavoitteena on oppia tuottamaan naudanlihaa Highland Cattle –tilalla. Koulutus on tarkoitettu kaikille alasta kiinnostuneille jo toimiville yrittäjille sekä henkilöille, jotka ovat aloittamassa alan yritystoimintaa - tämä on siis mainio tilaisuus kouluttautua jos olet juuri aloittanut tai harkitset highland cattle-rodun kasvatuksen aloittamista. Ja toimii mainiona lisäoppina myös jokaiselle rodun parissa pidempäänkin toimineelle.

Tartu tilaisuuteen nyt, viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen 1.10.2017 : http://www.seduaikuiskoulutus.fi/fi

Ylös