logo shcc

jonossaSuomen Highland Cattle Club ry:n kevättapaaminen ja sääntömääräinen vuosikokous sijoittuvat tänä vuonna Oulun seudulle 3.-4.3.2018!

Lauantaina 3.3. on luvassa kaksi tilavierailua sekä yhteinen illanvietto ja sunnuntaina vuorossa on vuosikokous sekä luento. Yöpyminen, illallinen, kokous ja luennot pidetään Sokos Hotel Eden Oulussa.

Lue lisää jäsensivuston Ajankohtaisista!

saarPoikkaise arki lyhyellä lomamatkalla ja lähde tutustumaan Viron/Saarenmaan ylämaankarjan kasvatukseen!
Matkaa tehdään helmikuun ke21. - la24.2.2018

Matkaan lähtijät ilmoittautuminen pj Arjalle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040 716 0981

Lisätietoja JÄSENSIVUSTOLTA.

fabaxVarmista parhaat annokset seuraavalle siemennyskaudelle! Liharotuisten sonnien ennakkotilaus on parhaillaan käynnissä. Annoksia tilataan vain sen verran kuin niihin on tilauksia. Keskitetyn tilauksen etu on annosten alemmat tuontikustannukset ja siten alempi annoshinta.

Tilaamaan pääset tästä linkistä. Kun annokset ovat Suomessa, ne toimitetaan Kotiinkuljetus -palvelulla tai seminologikuriiripalvelulla seuraavan typpikierron yhteydessä omaan säiliöösi tai lähimmän seminologin säiliöön.

Tutustu ja tee tilaus ajoissa! Tilausaika päättyy 29.12.2017! Jos sinua kiinnostaa joku muu rotu tai sonni, otathan siinäkin tapauksessa yhteyttä PIKAISESTI tilasi jalostusasiantuntijaan tai Kaisa Sirkkoon, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 0400-614 084.

Sonniesittelyssä UUSI  : Brogach 4th of Craigowmill

 

 

 

IMG 20170826 121006JÄMSÄ2017 Ylämaankarjanäyttely LA 26.8.2017

Suomen Highland Cattle Club ry:n kansallinen vuosinäyttely järjestettiin Jämsässä lauantaina 26.8.2017. Sää vaihteli aurinkoisesta tuuliseen ja sateiseen, highland cattle-rodun kotimaasta Skotlannista kotoisin olevan tuomarin mukaan sää Suomessa tuntui hyvin kotoisalta. Näyttelyn alkoi komealla säkkipillinsoitannalla Antero Perttunen, jonka jälkeen Faba Oskin Kaisa Sirkko avasi näyttelyn kertomalla rodun ominaisuuksista ja näyttelyiden merkityksestä.  Sirkon jälkeen Jämsän kaupungin terveiset toi kaupunginvaltuuston pj Merja Lahtinen. Lahtinen kertoi lähiruuan merkityksestä ihmisille ja toivotti onnea 20 vuotisjuhalvuottaan viettävälle SHCC ry:lle.

Näyttelyn tuomarina toimi arvostettu Mr Angus R. Mackay Skotlannista. Tuomari arvioi eläimet luokittain asettaen eläimet mieleiseensä paremmuusjärjestykseen. Tuomari valikoi voittajaeläimen monien osien perusteella: jalat, kestävä, toiminnallinen rakenne, sulava liikkuvuus, lihakkuus, sukupuolileima ja rotutyypilliset ominaisuudet. Luokkien voittajista valitaan Naaras Champion ja Reserve Naaras Champion sekä Uros Champion ja Reserve Uros Champion. Championeista valitaan vielä RotuChampion, jonka arvonimen sai tänä vuonna Seosamh of Brunnila, Brunnilan tilalta.

Ylös