logo shcc

Liisa ja Risto Volanen

Rekolan filosofit

Loppuvuoden loskan ja liejun keskellä voi kääntää aatokset ensi kevääseen ja uuteen astutuskauteen. Kasvamassa on vuonna 2018 syntyneitä sonneja, kolmesta eri sonnista (Donnchadh of Miungairigh, Clemens Fox of Blocken ja Cliadhamh Mor vom Sunderberg). Turhan nuoria kantakirjaukseen ja rakennearvosteluun; se tehdään sitten ensi keväänä. Jokaisesta filosofipojasta on albumi Facebookissa ( https://www.facebook.com/HighlandCattleOfRekola/ ), siellä näkee miten kukin on vasikasta kehittynyt ja muuttunut.

Tervetuloa talven aikana tutustumaan!

Rekolan Morgan

Rekolan Morgan aloitti 2-vuotiaana vuokrasonnina, jälkeläisiä Pyyvin tilalla putkahteli mukavaan tahtiin. Tänä kesänä tekee Rekolan laumassa suurimman osan, muutama siemennettiin ennen Morganin kautta. Tuntuu tekevän työnsä melko eleettömästi, ei vouhota turhaan.

Morganin täysiveli, Rekolan Vonkamies, lähti Saksaan vierotuksen jälkeen joulukuussa 2017 Helmerichseille. Sen ensimmäiset vasikat syntyivät tänä keväänä Foc of Blocken -tilalla.

Morgan on rauhallinen ja luotettava, tasainen sonni. Sen rakennearvostelu tehtiin ensimmäisen työkesän päätteeksi. Tehdään sitten aikuisempana uusi :) Morganin molemmat vanhemmat ovat Faban valioluokassa. Aika näyttää pääseekö poikakin sinne.

 

Clemens Fox of Blocken

Clemens harjoitteli vuosikaskesänä kahden hiehon kanssa ja kävi kesätöissä etäämmälläkin, Pornaisissa kolmen morsiamen luona. Kaksivuotiaana siirtyikin jo heti ammattilaiseksi, 14 emoa ja kaksi hiehoa työn alla. Ensi keväänä näemme onko vietellyt kaikki vai onko vaan vietellyt kuumaa kesää...

Clemens on rauhallinen ja erittäin sosiaalinen, juttelee mielellään. Sen parhaimpia ominaisuuksia ovat lempeä luonne ja leveä lantio. Sen ensimmäiset pojat, Rekolan Platon ja Rekolan Hippokrates ovat lupaavia ja luonnikkaita. Molemmilla on albumit täällä: https://www.facebook.com/HighlandCattleOfRekola/ .

Clemensin emo on vanhan ajan kaunotar ja se valittiinkin Virtual Showin Supreme Championiksi 2014. Isä Cruachan teki sitten saman tempun vuonna 2015.

Clemensin puoliveli, samasta isästä, on Camillo Fox of Blocken, rotuchampion 2019 Porvoossa.

Hamlet of Rekola

Hamlet on rauhallinen ja ystävällinen nuorimies, kantalehmämme Celina of Brunnilan hurmuripoika. Emänisänä on Lasgaire Dubh 2. von Jiggel.

Hamlet oli reserve champion yhdistyksen vuosinäyttelyssä Hangossa 21.8.2015.

Marraskuussa 2015 päivitettiin kantakirjatodistus, nyt myös rakennearvostelu. GP 84, runko erinomainen (90p).

Hamlet on myyty Mäki-Laurilan tilalle kesäkuussa 2016. Hamletin tyttäret jäävät jatkamaan sukua Rekolassa.

 

Rekolan luomutila

Highland-lihaa tilamyymälässä, soita 040-7557697. 

Ylös