Hetki, ladataan...
AJANKOHTAISTA
25.8.2025

Syystapaaminen Kouvolan seudulla 27.-28.9.2025

SYYSTAPAAMINEN KOUVOLAN SEUDULLA LA-SU 27.-28.9.2025

Ilmoittautumiset Johanna Kreivilälle laskut@highlandcattle.fi tai 0504107765 PERJANTAIHIN 19.9. mennessä. Kerro mihin kaikkeen osallistutte ja mahdolliset allergiat.

Hotellivaraukset suoraan hotelliin.

Original Sokos Hotel Vaakuna

Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola

Hinta/vrk

112€ Standard Twin tai Queen huone yhdelle

132€ Standard Twin tai Queen huone kahdelle

Huoneet sisältävät runsaan buffet aamiaisen, asiakassaunan ja hotellin kuntosalin käytön. Hotellihuoneet ovat käytössä tulopäivänä klo 15 alkaen ja huoneen luovutus lähtöpäivänä klo 12.

Huoneen varaus: https://sokoshotels.fi/fi/kouvola

Varauskoodi on BSHCC0925

Tarjoushinnat ovat voimassa varaustilanteen salliessa 19.09.25 asti.

OHJELMA

Lauantai 27.9.25

- Klo 10–12 Tilavierailu Hannolan Charolais (Elimäentie 2192, 47200 Elimäki)

Tilalla on kovat tautisuojaukset., joten mennään vierailulle täysin puhtailla vaatteilla, joilla ei ole käyty missään eläintiloissa. Yhdistys tuo kaikille kenkäsuojat.

Tuotantosuunta on jalostuseläinten kasvatus. Tekevät eläinkauppaa yli maarajojen ja myyvät jalostuseläimiä niin kotimaisille kuin ulkomaalaisillekin kasvattajille. Tilalla syntyy vuosittain keskimäärin 80-100 vasikkaa. Tällä hetkellä Hannolassa asustelee reilu parisatapäinen Charolais-karja, joka on pärjännyt hyvin valtakunnallisissa jalostuskilpailuissa. Työ karjan kanssa on intensiivistä ja siinä on koko perhe mukana.

Siirtymä n. 40 min

- Klo 12.40–15.30 Tilavierailu Kousa Highland (Ruotilantie 418, 46710 Sippola)

Suvun kantatila on ollut Kujalan suvun omistuksessa tiettävästi v:sta 1722 ja sitä viljelee katkeamattomasti jo suvun 11. sukupolvi. Tällä hetkellä maatilaa viljelevät Sanna Kousa (os. Kujala) aviomiehensä Sami Kousan kanssa. Sukupolvenvaihdos tilalla on tehty keväällä 2012. Ensimmäiset ylämaankarjan naudat tallustelivat tilalle 2015. Haikut maisemalaiduntavat monipuolisesti erilaisilla perinnebiotoopeilla luonnon monimuotoisuutta tukien.

Kousan talo tarjoaa chorizokeittoa lounaaksi.

Siirtymä n. 30 min

- n. Klo 16.00 Saapuminen Hotelli Vaakunaan (Hovioikeudenkatu 2, 45100 Kouvola)

- Klo 16.30 Yhdistys tarjoaa suolaisen kahvileivän ja kahvin Vaakuna salin ulkopuolella Kahvitorilla

- Klo 16.45 Aloitellaan Virtuaalinäyttely Vaakuna salissa

Tänä vuonna näyttely järjestetään toisen kerran virtuaalisesti: näyttelyeläimet on videoitu elokuun aikana (ohjeet osallistumiseen löytyy jäsensivustolta jäsentiedotteista) ja lähetty videot näyttelyn järjestäjille. Videot on ollut nähtävillä jäsenistölle jonkin aikaa. Fabalta Tero Mustonen on perehtynyt videoihin paremmin. Nyt käydään videoita läpi ja laitetaan eläimet paremmuusjärjestykseen. Palkitaan myös yleisön suosikki.

- Klo 20.30 Illallinen Vaakunasalissa; 37€ nuppi, jokainen käy maksamassa ruuan kassalla.

Caesarsalaattia ja briossikrutonkeja

Pikkelöityjä satokauden kasviksia

Appelsiini-currypaahdettua

kukkakaalia ja fetaa

Dijon-perunasalaattia ja

paahdettua salamia

Talon leipää ja vaahdotettua voita

***

Kananpoikaa & yrttivoikastiketta

Gratinoitua perunaa

***

mustaherukkamoussea & kardemummacrumblea

Kahvi/tee

- Loppuilta vapaata ohjelmaa ja illan viettoa.

Sunnuntai 28.9.25

- Aamiainen hotellilla.

Siirtymä n. 50 min

- Klo 10-11 Tilavierailu Willelän tila (Heikkiläntie 240, 54510 Uro)

Tilalle saapui ensimmäiset haikut 2015. Tilalla n. 100 päätä. Lihan suoramyyntiä.

Siirtyminen n. 40 min

- Klo 11.40–12.40 Tilavierailu Pohjolan tila (Onkamaantie 1100, 49780 Hamina)

Tilalla n. 50 päätä highlandeja. Lihan suoramyyntiä.

Siirtymä n. 5 min

- Klo 12.45–> Tilavierailu Kuoppamäen tila (Kuoppamäenkuja 30, 49770 Salo-Miehikkälä)

Ylämaankarjan lisäksi risteytysemoja (hereford-angnus-galloway). Kustannustehokasta pihattorakentamista.

Tilan väki on luvannut keittää meille päättäjäiskahvit ja yhdistys tarjoaa suolasta ennen kotiin lähtöä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan syystapaamiseen niin uudet kuin vanhat jäsenet!

Lataa tiedostoTakaisin